Team Rocket | Pokemon | E-Mail | Contact

 Index
 » Beginpagina
 » Gastenboek
 » Over Mijzelf
 » Awards
 » Leden TR
 » Contact

 Diversen
 » Diverse Info
 » Motto
 » Plaatjes
 » Banned Episodes
 » Leukste Uitspraken
 » Songs

 Overige
 » Wallpapers
 » Stemmen TR
 » Rants
 » TR Merchandise
 » Fan-Art
 » Fan-Fics
 » Downloads
Wetenswaardigheden
Jessie en James

Jesse and James are just two little kids stuck in a pre-teens body. They always wind up loosing in the end, as is expected of every bad guy in the TV Wonderland (tm). Their goal, being in Team Rocket, is to steal precious and rare pokemon, especially the powerful Pikachu of Ash. Everytime they appear in the show they say their famous poem... "Prepare for trouble, Make it double. To protect the world from devestation, To unite all peoples within our nation. To denounce the evils of truth and love, To extend our reach to the stars above. Jesse, James. Team Rocket blast off at the speed of light! Surrender now, or prepare to fight."

Jesse James

Jesse James is de naam van een beruchte bandiet die geboren werd op 5 september 1847. Hij beroofde banken en treinen samen met zijn broer Frank James. Daarbij werd veel geld buitgemaakt. Geld dat aan de armen werd gegeven. Op 3 april 1882 werd hij doodgeschoten, waarna er vele films over hem zijn gemaakt. Ook Butch Cassidy was een bekende bandiet.

Musashi/Kojiro

Musashi is genoemd naar Miyamoto Musashi. Hij was een beroemde Japanse strijder die leefde van 1584 tot 1649. Hij vocht in meer dan 60 duels tot aan zijn 29e jaar, waarvan hij er nooit een heeft verloren. Ook was hij een groot artiest en schrijver. In zijn laatste duel vocht hij met Sasaki Kojiro, waarbij Kojiro is overleden (begin 1600).

Pokémontitels

Alle titels aan het begin van de serie worden gezegd door Ash. Behalve dan die van "Holiday Hi-Jynx" die door Jessie wordt gezegd en "The Wayward Wobbuffet" die door alle drie de Team Rocketleden worden uitgesproken!

Artikelen over Team Rocket op internet

"En natuurlijk zijn er ook slechteriken: Team Rocket. Een hilarisch duo van een man en een vrouw, waarbij de man zich vaak verkleedt als vrouw en andersom. Het is vooral Team Rocket die de serie nog leuk maakt voor volwassenen. Dit duo maakt de cartoon een beetje 'campie'. In elke aflevering komen ze tevoorschijn en in elke aflevering moeten ze het onderspit delven. Meestal vliegen ze weg door de lucht onder het uitroepen van de tekst: 'Team Rocket houdt het weer voor gezien'. Team Rocket is de knipoog in de serie. Een keer was het duo verdwenen naar de bodem van de diepzee, maar verscheen even later toch weer. 'Hoe hebben jullie dat gedaan?', vraagt Ash terecht. 'Dat weten de schrijvers van de serie niet eens. Maar we zijn er en daar gaat het om', of iets in die trant."

Stukje uit artikel van Zeeuws Tijdschrift

"Vooral de vaste tegenstanders van de held, de 10-jarige Pokémontrainer Ash Ketchum met zijn vaste vriend de Pokémon Pikachu, zijn campy, undergoundachtige helden. Domme slechteriken zijn ze, een jongen en een meisje die de namen Jesse en James dragen. Hij heeft blauw haar, zij rood haar in de coupe van Jerry Hall, en ze dragen zwartleren pakjes. Ze kondigen hun acties om Ash en zijn vrienden te dwarsbomen aan met een standaardkreet: "Wij willen de wereld de kwaadaardigheid van liefde laten zien, wij willen de sterren bereiken." In Japan zijn volgens The Independent ook afleveringen uitgezonden waaruit blijkt dat de jongen met het halflange blauwe haar eigenlijk een transseksueel is, maar die episodes worden de Westerse televisiemarkt onthouden."

Stukje uit artikel van NRC.nl

Stemartiest James

Ik vond op deze site een interview met Bram Bart, die de stem van James inspreekt. Dit zei hij over zijn alterego:

"James is een leuk karakter om te spelen. Hij staat erg onder invloed van Jessie. Hij is niet dom, maar hij is wel een klungel. En hij denkt niet vooruit, waardoor alles altijd weer in de soep loopt. Altijd weer komt hij met Jessie met nieuwe plannen, en altijd weer weten ze zeker dat het hen déze keer wel zal lukken. Als het – zoals gewoonlijk – misgaat, beginnen ze de volgende dag weer met frisse moed opnieuw. En altijd dragen ze hun verlies met humor. Dat laatste is misschien wel het leukste."

Nieuwe Team Rocket Set

Afbeeldingen van PS Games


 

 Affiliates
 » Team Rocketsite
 » Sakura Magic

 Affiliates
 » Rocket Fics
 » Pokémon Paradijs
 » Pokemon.startpagina.nl

© 2002-2008 Wanted! Team Rocket!